Gisteren was het boekenbal en hadden Nina en ik samen met de andere genomineerde managementboeken ons eigen event. Voor vrienden en kennissen is het niet meer bij te benen. Bemoedigende sms’s ontvangen over de trap van Mulisch en toi toi toi wensen. Mensen het was allemaal niet nodig. Morgen is de uitslag er pas en weten we of ons boek er vandoor gaat met de titel managmentboek 2011. Het zou een grote eer zijn.
Wat gisteren opviel in alle presentaties was de verwijzing naar het brein. En ook buiten de boeken is brein het centrale thema (volgens mij). Het kan zijn dat dat toeval is maar toch…even wat feiten op een rij:
– het is deze week brainawarenessweek, ook op twitter te vinden met breinnieuwtjes.
– De CINOP Academie heeft een voorlichting gehouden over een breinleergang voor docenten (dat was toeval maar er was ook een relatie)
– En dan de genomineerde boeken: Connect = verbinden, brein dus! Ook sociale media en netwerken, ons brein is blijvend anders bedraad. Hoe krijgen we ze zover…Jan van Setten maakte letterlijk een uitstapje naar de black box en de verbindingen die tot stand moeten komen. Ook de 9+ organisatie en het nieuwe werken zoemen in op onze mindset en de veranderende wereld. Ook het laatste boek gaat over verbingen en contact.
– Ook in het nieuwe tijdschrift TvOO stond een artikel over het brein……
Nogmaals het kan allemaal toeval zijn maar volgens mij is dit een breinweek. Het zou geweldig zijn als we de week konden afsluiten met een breinboek als winnaar. Maar nogmaals de tekenen wijzen in de goede richting. Dan rest mij nog 1 vraag: zal ik dit onzinbericht versturen: ja, nee?
Als we winnen, zou het best een aardig berichtje zijn maar wat als we verliezen, daar gaat mijn theorie.
Ik weet het; ik ga denken vanuit mijn groeimindset….en druk op de send knop.