Interactieve lezingen

Weten hoe we invloed kunnen uitoefenen, hoe we leren kunnen bevorderen, hoe we leiding moeten geven aan een organisatie in verandering. Dit zijn vragen die aan mij gesteld worden als er een interactieve bijdrage wordt gezocht voor een congres, inspiratiesessie of een leiderschapsprogramma. In mijn lezingen is het ‘brilletje’ van het brein, de kennis van de neurowetenschap altijd vertrekpunt. Weten hoe het in het brein werkt helpt ons om beter leiding te geven en een betere professional te worden.

Regelmatig houd ik een lezing of masterclass voor verschillende doelgroepen. Zo kan het thema ‘leren’ zijn bijvoorbeeld voor een school of een trainingsorganisatie. Talentontwikkeling en de ontwikkeling van een groeimindset is een steeds terugkerend thema voor organisaties, soms in relatie tot ouderen of verandering of innovatie. Ook daar kan een workshop of lezing aan bijdragen. Tot slot wordt Breinwerk ook ingezet bij MD programma’s, onder andere bij Nyenrode, BSN, Schouten & Nelissen University, de Amsterdamse School, Hogeschool Rotterdam en NSO (Nederlandse school voor onderwijsmanagement). Het verzorgen van een masterclass, lezing of workshop kan ook deel uitmaken van een leiderschapstraject op maat. Wat het ook is, een kenmerk van de aanpak is dat het altijd een interactief programma is: horen, zien, proeven en delen maken onderdeel uit van de lezing.

Zoekt u een spreker?

Heeft u ook een vraag of een congres waarbij u een spreker zoekt? Neem dan contact op mail@riavandinteren.nl of met ZijSpreekt.

Offerte aanvragen:
Lezingen via ZijSpreekt of vul het contactformulier in.
Vanaf 1.500 euro voor een standaardlezing.
De voorbereiding en ontwikkeling voor maatwerk wordt apart in rekening gebracht.

In het kader van een PO-VO doorstroom programma hebben we samen met de debatunie en de universiteit Leiden een aantal masterclasses ontwikkeld voor groep 8 van de Haagse scholen. Doel is om ze beter voor te bereiden op de doorstroom naar het vervolgonderwijs. Ons programma gaat over de werking van het brein en het geheugen, aandacht en mindsets.

Weerbaar worden? Tijdens het kennisfestival bij Schouten Nelissen worden de tips van experts gedeeld.

Onder andere in 2018 tijdens Next Learining 2018 heb ik samen met Evert Pruis gesproken over brein, talent en organisatie-impact.

In 2016 bij de ATD in Denver tijdens een workshop voor een internationaal publiek over het brein, cultuur en leren. De highlights van die sessie treft u aan in onderstaand filmpje.

De aanpak van De Haagse Scholen is ook van anderen wellicht interessant. Hoor hier hoe de ouders er zelf over denken!

Schouten en Nelissen verzorgt elk jaar een sterkmakers festival. In 2017 was het thema wendbaarheid. In dit filmpje een aantal deskundigen aan het woord over wendbaarheid in organisaties.

And in Enschede at the Nedap Talks I was talking about technology and brains: what is the influence of apps and the internet on our brains? You can find some answers in this short movie:

Ga voor relevante blogs naar de blogpagina.